en opskrift fra www.rogilds.dk
Denne ret serveres ved påsketide i Sønderjylland. Mange børn elsker skidne æg, der dog kan forekomme ret fed. Dette kan justeres ved brug af fx skummetmælk eller ½ mængde vand i stedet for sødmælk/fløde.
Ingredienser:
6 æg
|
40 g smør
|
40 g hvedemel
|
500 ml mælk
|
1 - 2 spsk fiskesennep eller Dijonsennep
|
salt og peber
|
purløg
|
Fremgangsmåde:
Kog æggene til "smilende æg" (6-7 min). Beregn 1 -2 æg pr. person. Smelt smørret i en gryde, kom melet i og afkog med den kogende mælk. Tilsæt salt, peber + halvdelen af senneppen og lad sovsen koge igennem. Smag til med mere sennep. Læg æggene i et varmt fad og hæld saucen over. Drys med purløg eller persille. Server med rugbrød og smør. Kan også serveres med flæsketerninger.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved