Mørbradsatay

en opskrift fra www.rogilds.dk

Satay er oprindeligt mad fra Indonesien. Dette er en version med lækker mørbrad i en marinade af ingredienser fra forskellige asiatiske køkkener, der burde være nemme at få fat i herhjemme.

Ingredienser:

satay spyd:
120 g Hoi Sin Sauce
½ dl sød chili sauce
¼ dl honning
¼ dl riseddike eller hvidvinseddike
3 fed hvidløg, pressede
1 spsk. sesam eller nøddeolie
salt
1 mørbrad (ca. 500g)

risen:
4 dl vand
salt
2 dl basmatisk ris
1 dl frosne grønne ærter
2 spsk. riseddike eller hvidvinseddike

Fremgangsmåde:

Tænd op i grillen. Spydene skal steges over mellem-høj varme. Læg spydene i vand (hvis de er af træ), og lad dem trække fugt så de ikke brænder under stegningen. Hæld hoisin sauce, chilli sauce, presset hvidløg, honning, eddike, olie, og salt i en lille kasserolle og tænd på medium varme. Lad marinaden simre i 5 minutter, derefter afkøles den.

Puds mørbraden. Skær den i trediedele på langs, derefter halvt over på tværs så der er 6 lange strimler. Derefter skæres hvert stykke i halv på langs så der er 12 strimler på en 10-15 cm i det hele. Vend strimlerne godt i marinaden og lad dem ligge der i en 3-4 minutter. Derefter trådes kødet på spydene.

Risen:Sæt vand og salt over i en gryde. Når vandet koger hældes risen i, og varmen sækes lidt. Lad det simre i ca. 15 minutter, og tag så gryden af varmen. Lige inden serveringen røres ærter og eddike i, og risen blandes godt.

Læg satay spydene på grillen så træenderne stikker ud over grillen side. Lad dem grille i en 3-4 minutter, og vend dem så. Pensel marinade på, og fortsæt med at grille i en 3-4 minutter indtil kødet er gennestegt.

Serveres med risen, og f.eks. agurksalat.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved