Teriyakikylling

en opskrift fra www.rogilds.dk

Her er en lækker kyllingeopskrift hvor man laver sin Teriyakimarinade fra bunden. Sørg for at have alle grønsagerne helt klar inden du begynder at lynstege dem.

Ingredienser:

6 spsk. Kyllingbouillon
4 spsk. sherry
2 spsk. brun farin
3 fed hvidløg, hakket
2 spsk. hakket frisk ingefær
3 spsk. soyasauce
2 tsk. balsamisk eddike
saften af ½ citron
røde chiliflager
4 halverede kyllingebryster
4 tsk. olivenolie
1 broccoli i buketter
1 rød peber i tern
200 g fintskivede champignon
1 løg i tern
et par håndfulde bønnespirer

Fremgangsmåde:

Rør kyllingbouillon, sherry, brun farin, 4 tsk. hver af hvidløg og ingefær, balsamisk eddike, soyasauce, citronsaft og chilliflager sammen i en skål.

Rist kyllingebrysterne på en varm pande med lidt olie indtil de er godt brunede, en ca. 3 minutter på hver side. Skru lidt ned for varmen og tilsæt marinaden. Lad det simre indtil saucen er reduceret til en tyk sirupsagtig væske. Flyt kyllingen og saucen (der er ikke ret meget) over på tallerknerne og hold dem varme.

Rens panden let og lynsteg broccoli, rød peber, champignon og løg sammen med resten af hvidløgen og ingefæren i lidt olie. Steg indtil grønsagerne lige er al denté, ca. 3-4 minutter. Tag panden af varmen, og vend bønnespirer i. Servér til kyllingebrysterne.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved