Kylling og Squashfad

en opskrift fra www.rogilds.dk

Et lækkert og klassisk fad med kylling og ris. Her er disse verdensomspændende ynglingsingredienser svøbt i squash og en sprød ost og rasp skorpe. Risen og squashen er kogt hver for sig så blandingen ikke bliver for smattet.

Ingredienser:

squashblaningen:
3 dl kyllingbouillon
1½ dl ris
1 kg squash i tern
1 mellem hakket løg
1½ dl vand
2 fed hakket hvidløg

osteblandingen:
3 store æg
3 dl mellemlagret revet ost
2 dl creme fraise
1 dl mælk
1 dl fintrevet parmesanost
1 dl rasp
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. salt
1 tsk. tabasco sauce
½ tsk. friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
8 kyllingeoverlår
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Tænd for ovnen på 180°C. Smør et 20x30cm fad med lidt olie. Bring bouillon i kog i en lille gryde og tilsæt risen. Lad den smre til alt væden er absorberet, ca. 20 minutter.

Imens blandes squash, løg, hvidløg og vand i en anden gryde. Lad denne blanding simre i 20 minutter over middel varme, mens der røres en gang i mellem. Hæld væden fra og mos squashblandingen let.

Bland æg, ost, creme fraise, mælk, ½ dl parmesanost, ½ dl rasp, oragano, basilikum, 1 tsk. salt, tabasco og ½ tsk. friskkværnet peber i en stor skål. Bland den kogte ris og squashblandingen i og bland det godt sammen. Hæld blandingen i det ovnfaste fad.

Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Hæld lidt olie i en pande og brun kyllingestykkerne i en 2-3 minutter på hver side til de er gyldne og lækre. Læg kyllingestykkerne på ris-squashblandingen og drys med resten af parmesonosten og raspen. Bag i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kyllingen er gennestegt og saucen bobler lifligt.

Serveres med den samme, evnt. med et godt stykke brød.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved