Peruviansk Grillkylling

en opskrift fra www.rogilds.dk

Denne lækre grillede kylling repræsentere de culinariske nuancer i dette smukke land. Marinaden er en spændende fusion af japanske og spanske traditioner med soyasauce og lime som grundlag, lækkert kombineret med chilli, spidskommen og oregano. Kyllingen kan laves under grillen i ovnen, i rotisseriet, eller på en udendørs grill.

Ingredienser:

kyllingen:
½ dl soyasauce
2 spsk. friskpresset limejuice
1 spsk. god olivenolie
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. sød chilipulver
4 kyllingebryster uden skind, halveret

saucen:
1 dl rasp
½ dl mælk
1 spsk. god olivenolie
1 lille hakket løg
3 fed presset hvidløg
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. sød chilipulver
½ tsk. paprika
1½ dl kyllingebouillon
2 spsk. friskpresset limejuice
2 spsk. revet parmesanost
1 spsk. finthakket valnød
½ dl grofthakket valnødder
evnt. 2 spsk. hakket frisk koriander

Fremgangsmåde:

Sæt raspen i blød i mælken. Bland soyasauce, limejuice, stødt spidskommen, olie, oregano og chillipulver i en stor skål (eller i en plastikpose). Tilsæt kyllingen og lad den marinere i køleskabet mens du forbereder saucen.

Opvarm en spsk. olie i en sautérpande. Tilsæt et hakket løg og de 3 pressede fed hvidløg. Lad det sautere i en 3 minutters tid og bland så ½ tsk. spidskommen, ½ tsk. sød chillipulver og ½ tsk. paprika i. Lad det sautere videre i et minuts tid, og tilsæt derefter buillon og den opblødte rasp. Lad det koge op og tage det så af varmen. Rør 2 spsk. linejuice, parmesanost og 1 spsk. hakkede valnødder i. Hold saucen varm.

Tag kyllingen op af marinaden. Marinaden skal ikke bruges mere. Dæk kyllingen med folie og grill den i 6 minutter på hver side, eller indtil den har en kernetemperatur på godt 70°C.

Servér med saucen, pyntet med hakkede valnødder og evnt. hakket frisk koriander og f.eks. tomatris, eller simpelt, bare med en lækker couscous salat.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved