en opskrift fra www.rogilds.dk
Her er en lækker og hurtig ret, især hvis man altså har minikødbollerne liggende klar i fryseren. Skulle man have eventyr i blodet, bliver enhver stroganoff bare bedre hvis man lige flambere retten i lidt vodka - det hører sig ligesom til.
Ingredienser:
200 g skivede champignon
|
2 spsk. olie
|
1 finthakket løg
|
1 tsk. paprika
|
¼ tsk. cayennepeber
|
1 spsk. smør
|
1½ dl tør hvidvin
|
2 spsk. mel
|
5 dl kyllingbouillon
|
saften af ½ citron
|
2 spsk. dijonsennep
|
⅔ dl creme fraise
|
1 spsk. hakket dild
|
1 portion minikødboller
|
salt og peber
|
Fremgangsmåde:
Start med at sætte letsaltet vand over til pastaen. Sautér champignon over middel varme i en spsk. olie, indtil de er let brunede og det meste af vandet er dampet af. Flyt champignon over på en tallerken og sautér løg, paprika og cayennepeber i den samme pande, indtil løgene er bløde. Kog panden af med vinen, og reducér intil vædsken er næsten dampet ind.
Drys melet over løgene og bland det godt. Lad lige melet sautére forsigtigt med i ½ minut, så blandes bouillon i, og citronsaft og sennep tilsættes. Lad saucen simre stille og roligt i en 8-10 minutter indtil den tykner til en passende konsistens. Rør de sauterede champignon, creme fraise, dild og kødboller i, og lad retten simre indtil kødbollerne er varmet igennem.
Serveres med familiens foretrukne pasta, gerne en af de brede slags så saucen hænger godt ved.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved