en opskrift fra www.rogilds.dk
Dette er anderledes og lækre frikadeller, som er sjove at tage med til påske- og julefrokoster. De bliver helt sikkert spist op, men vent lige til bagefter inden du fortæller hvad de er lavet af...
Ingredienser:
1 lille porre
|
250 g fiskefars
|
250 g oksefars
|
2 spsk. olie
|
1 æg
|
1 spsk. frisk revet ingefær
|
2 spsk. soyasauce
|
1 spsk. tør vermouth bianco
|
1 spsk. Maizena
|
1 fed hvidløg
|
hakket citronmelisse
|
1 spsk. sød chilipulver
|
salt & peber
|
Fremgangsmåde:
Hak porrene og bland dem med æg, soyasauce, maizena og vermouth. Bland okse- og fiskefars sammen. Tilsæt porreblandingen og rør det godt sammen til en mellemlind fars. Tilsæt ingefær, chillipulver, knust hvidløgsfed, citronmelisse, salt og peber. Form små frikadeller og steg dem i den varme olie.
Morten, der er ophavsmand til denne opskrift, fortæller at han i sine ungkarledage tit slummede og bare kastede lige del okse- og fiskefars sammen, hakkede porrer eller løg, hældte forhåndeværende krydderier i og fik et fint resultat. Men til mere velforberedte situationer bør man nok følge den originale opskrift.
Servér med en lækker sød chillisauce, en sur sød sauce, eller servér dem efter danske traditioner f.eks. med en varm kartoffelsalat.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved