Gulerodskage

en opskrift fra www.rogilds.dk

Her er en meget lækker gulerodskage med valnødder. Jeg fik opskriften af mine svigerforældres venner, og har så tilføjet en blød mascarpone-Philadelphia glasur der meget fint komplimentere kagens konsistens og smag.

Ingredienser:

300 g mørk farin
2 dl olie (f.eks. majsolie)
4 æg
275 g mel
1 tsk. vanilliesukker
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. natron
2 tsk. kanel
375 g revet gulerod
1 dl rosiner
40 g hakkede valnødder

glasur:
100 g flødeost (Philadelphia el. lign.)
50 g blødgjort smør
½ tsk. vanilliesukker
100 g mascarpone
2 dl flormelis

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 185°C. Rør olie og sukker sammen til en jævn masse. Rør æggene i et af gangen. Bland mel, kanel, vanilliesukker, bagepulver og natron og rør det i lidt af gangen til dejen har en tyk men stadig flydende konsistens. Vend reven gulerod, rosiner og valnødder i til det er jævnt fordelt. Hæld i en smurt 30 gange 25 cm bageform og bag i ca. 1 time. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt ned. Smør et tykt lag glasur over, og tage kagen ud af formen.

Glasur: Pisk smør og Philadeliphia sammen med en håndpisker til der er helt jævnt. Tilsæt vanilliesukker og vend derefter køleskabskold mascarpone i og pisk forsigtigt i 10-15 sekunder indtil glasuren er tyk. Vend forsigtigt flormelis i og pisk på langsom hastighed i ca. 30 sekunder, endelig ikke for meget.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved