en opskrift fra www.rogilds.dk
Her er en lækker opskrift på en af de retter der hjælper befolkningen i det nordlige USA gennem den lange grå vinter. Rødbedesalat ville være lækker til, og tilføje lidt ekstra vitaminer.
Ingredienser:
500 g hakket oksekød
|
1 hakket løg
|
½ grøn peber i små tern
|
1 tsk. hvidløgspulver
|
2 tsk. dijon sennep
|
1½ dl ketchup
|
3 tsk. brun farin
|
2 tsk. Worcestershire sauce
|
2 spsk. hakket tomat
|
¼ tsk. cayenne peber
|
1 tsk. tørret timian
|
1 knivspids stødt nellike
|
6 burgerboller
|
Fremgangsmåde:
Varm olivenolie op i en pande og sautér løg og grøn peber i 5 minutter til løgene er glasagtige. Tag løg og peber af panden. Skru op for varmen og steg kødet ved den høje temperatur. Rør ikke for meget i kødet så det får en kraftig karamelisering, uden at det brænder på. Hvis panden er lille, så brun kødet af to gange, det skal stege og må ikke koge.
Bland løgblandingen, hvidløgspulver, sennep, ketchup, farin, Worchestershire sauce, tomat, cayenne, timian og nellike i og lad simre ved lav temperatur i ca. 30 minutter. Dræn det meste vædske og servér på bunden af de lune burgerboller, og sæt overen skråt ovenpå med f.eks. agurkesalat til.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved