en opskrift fra www.rogilds.dk
En pragtfuld dansk klassiker jeg fandt frem fra gemmerne her sidste dag. Ud over det lækre kød, er det laurbærbladene der er stjernen i denne forestilling.
Ingredienser:
800 g okse inderlår eller andet skært oksekød
|
100 g mel
|
2 løg
|
50 g smør
|
100 ml fløde
|
salt og peber
|
800 ml kalvefond
|
3-5 laurbærblade
|
evnt. kulør
|
Fremgangsmåde:
Skær køddet i tynde skiver og bank dem med en kødhammer. Bland mel, salt og paber i en pose, og ryst køddet i den så de er godt dækket. Brun køddet i fedtstoffet og tag dem op. Skær løgene i tynde skiver og brun dem i fedtstoffet. Læg køddet tilbage i gryden og hæld bouillonen ved. Kom laurbærblade og peberkorn i. Lad retten simre ved svag varme i en times tid, indtil kødet er mørt.
Jævn saucen hvis det er nødvendigt, tilsæt fløden og giv den eventuelt lidt kulør. Smag til med salt og peber og servér med kartoffelmos.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved