Pistaciekarameller

en opskrift fra www.rogilds.dk

Sprøde søde og dejlige, ikke til at modstå. Disse lækre karameller er en mellemting mellem konfekt og dessert og vil komplementere kaffen fremragende efter en god middag.

Ingredienser:

½ liter piskefløde
250 g sukker
125 g druesukker (glykose)
200 g usaltede hele pistaciekerner

Fremgangsmåde:

Rist pistaciekernerne på bagepapir i en 180 grader (356 Fahr.) varm ovn. Hold godt øje med dem - de må ikke blive mørke. Køl derefter pistaciekernerne af og hak dem meget groft. Kog fløde, melis og glukose under omrøring til det bliver lysgyldent og begynder at tykne. (Sæt evt. en prøve af massen på et smurt stykke bagepapir og se om det har karamelkarakter). Tag gryden af varmen og vend de ristede pistaciekerner i. Rør lidt og hæld massen på det smurte bagepapir. Når karamellen er tilpas stivnet, skæres den i passende firkanter. Lad dem tørre i ca. 1 time.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved