en opskrift fra www.rogilds.dk
Gullash med f.eks. kartoffelmos er lækkert i den mørke vintertid. Denne opskrift er traditionel og rigelig så man kan servere den ved en stor middag med gæster, eller have til flere dage. Denne portion rækker nemt til 2 dage for en almindelig familie.
Ingredienser:
1 kg oksebov i tern
|
250 g røget bacon
|
½ kg løg
|
½ fl rødvin
|
1 reven kartoffel
|
1 pk cocktailpølser
|
1 tsk mel
|
grønsagsblanding:
|
2 store gulerødder
|
½ lille selleri
|
1 stor persillerod
|
3 spsk paprika
|
lidt tørrede chilier
|
merian
|
knust enebær
|
1 ds koncentreret tomatpuré
|
1 spsk ribsgele
|
1 spsk revet citronskal
|
50 ml olivenolie
|
250 ml piskefløde
|
Fremgangsmåde:
Bacon i små stykker ristes i en stor gryde. Løgene tilsættes og brunes let. Kødet i små tern lægges ved og bruner. Tilsæt rødvin og lad det hele simre, indtil kødet er godt mørt, i hvert fald en times tid. Nu tilsættes den revne kartoffel og melet og det hele simre videre i en halv times tid.
Imens rives alle grønsager groft og brunes på en pande i olie. Derpå tilsættes tomatpure, krydderurter, urter, gele og citronskal. Det hele sauteres i ca. ½ time ved god varme, mens man rører ind i mellem. Grønsagerne blandes i gryden, krydres med salt og peber og koger et par minutter. Tilsæt piskefløden og varm det hele godt igennem.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved