Flødeboller

en opskrift fra www.rogilds.dk

Disse lækre flødeboller bliver nok ikke lige så ens, som dem man kan købe, men de smager pragtfuld.

Ingredienser:

Bunde
300 ml mel
100 g smør
75 ml sukker

Fyld:
400 ml sukker
6 æggehvider

Overtræk
300 g overtrækschokolade

Fremgangsmåde:

Bunde: Mel og smør smuldres og blandes med sukker, æltes og rulles ud i ca. 1 cm tykkelse. Cirka 25 bunde stikkes ud med et glas, ca. 5 cm i diameter. Bundene bages i 10 min. ved cirka 200 grader. Afkøles på pladen.

Fyld: Æggehviderne piskes meget stive, og sukkeret tilsættes lidt efter lidt, langsomt. Fyldet sættes på de kolde bunde med en bollesprøjte, eller en plastikpose, hvor du har klippet et LILLE hul i det ene hjørne.

Ovnen varmes op til 150 grader, og flødebollerne sættes i ovnen i ca. 5 minutter. (Derved bliver fyldet lidt fastere, så det kan overtrækkes. Afkøles.

Overtræk: Overtrækschokoladen smeltes og duppes på med en bagepensel.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved