en opskrift fra www.rogilds.dk
En ret, der passer sig selv. Hele måltidet er i en gryde.
Ingredienser:
½ kg oksetykkam eller bov
|
2 løg
|
10 g smør
|
10 hele sorte peberkorn
|
½ l vand eller bouillon
|
1½ kg melede kartofler
|
2 spsk hakket persille
|
2 -3 laurbærblade
|
Fremgangsmåde:
Skær kødet i terninger. Pil og hak løgene. Svits kødet i smør, uden at det bruner. Tilsæt løgene og svits dem med, til de er klare. Tilsæt laurbærbladene, peberkorn og bouillon. Læg låg på og lad retten simre i ca. 1 time. Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Hæld dem i gryden og spæd evt med bouillon, så det netop dækker kartoflerne. Lad retten simre videre, til kartoflerne begynder st koge ud. Nu må der først forsigtigt røres i gryden.
Smag til med salt, når kartoflerne har jævnet retten. Drys persillen på ved servering og server retten med brød og syltede rødbeder.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved