Grydestegt Kylling

en opskrift fra www.rogilds.dk

Der er mange udskæringer på kyllinger, men en hel stegt kylling har en bedre smag.

Ingredienser:

1 stor kylling (ca 1200g)
salt, peber, evt rosmarin

Fyld:
10 g smør
en håndfuld persille
35 g smør
100 ml bouillon
200 ml piskefløde
4 grønne peber
½ kg tomater

Sauce:
30 g smør
2 spsk mel
300 ml mælk
200 ml fløde
salt, peber
3 spsk parmesanost

Fremgangsmåde:

Tør den rensede og skyllede kylling godt. Gnid kyllingen indvendigt og udvendigt med salt og peber, evt rosmarin. Bland smør og persille sammen og læg det ind i kyllingen. Bind den op på følgende måde:

Anvend skoldet bomuldsgarn. Læg kyllingen på ryggen og bind midten af snoren fast om rumpen. Læg snoren en gang rundt om den nederste del af lårene, kryds den og stram til.

Brun fedtstoffet i en gryde. Læg kyllingen derimed brystet nedad først. Vend den med to gryde skeer og brun den på alle sider. Brun evt indmaden med. Spæd kogende væske ved. Læg kyllingen på siden og læg låg på. Den skal stege småt og vendes, når den halve tid er gået. Tag kyllingen op, når den er stegt, efter ca. 45 minutter. Si skyen og jævn den med fløden. Smag den godt til. Trancher kyllingen i fire eller otte dele. Server skyen til sammen med kartofler, agurkesalat, rabarberkompot.

Når kyllingen er brunet, kan den steges færdig i ovnen i gryden, hvis gryden kan tåle det, eller den kan lægges i et ovnfast fad med låg. Temperatur ca. 200 grader.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved