en opskrift fra www.rogilds.dk
Æbler er populære både i madlavning og som spisefrugt. Her er et lækkert bud på en æblekage der kan få sundheden til at glide lettere ned.
Ingredienser:
125 g sukker
|
1 æg
|
150 ml tykmælk
|
3 tsk bagepulver
|
225 g mel
|
Fyld:
|
3 store æbler
|
2 tsk kanel
|
2 spsk sukker
|
30 g smør
|
Fremgangsmåde:
Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æg og tykmælk. Bland bagepulver og mel og rør det i dejen. Hæld dejen i et velsmurt, ovnfast fad. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Stil æblestykkerne på højkant i dejen og drys med kanel og sukker. Smelt smørret og hæld det over.
Bag æblerne ved 175 grader i 45 minutter. Server kagen lun med flødeskum eller creme fraich.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved