Den Gode Æblekage

en opskrift fra www.rogilds.dk

Æbler er populære både i madlavning og som spisefrugt. Her er et lækkert bud på en æblekage der kan få sundheden til at glide lettere ned.

Ingredienser:

125 g sukker
1 æg
150 ml tykmælk
3 tsk bagepulver
225 g mel

Fyld:
3 store æbler
2 tsk kanel
2 spsk sukker
30 g smør

Fremgangsmåde:

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æg og tykmælk. Bland bagepulver og mel og rør det i dejen. Hæld dejen i et velsmurt, ovnfast fad. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Stil æblestykkerne på højkant i dejen og drys med kanel og sukker. Smelt smørret og hæld det over.

Bag æblerne ved 175 grader i 45 minutter. Server kagen lun med flødeskum eller creme fraich.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved