en opskrift fra www.rogilds.dk
En lækker ret i kulden. Den er stærk og farverig. Kan også bruges som en forberedt ret i juledagene, når der er mange gæster.
Ingredienser:
1 kg kalvekød eller svinekød
|
100 g røget spæk
|
1 spsk olivenolie
|
100 g smør
|
½ selleri
|
3 porrer
|
1 grøn peber
|
2 store gulerødder
|
300 g tomater
|
500 g champignoner
|
3 stl persille
|
2 spsk tomatpuré
|
2 hvidløg
|
1 spsk hakket merian
|
1 spsk basilikum
|
½ l vand
|
salt, peber
|
Fremgangsmåde:
Skær kødet i mundrette stykker, skær spækket i små tern. Rens grønsagerne og skær sellerien i små tern, porrerne i ringe, peberen i ringe og derefter i mindre stykker, gulerødderne i små tern, tomaterne i små stykker, champignonerne i halve eller kvarte stykker. Hak hvidløget groft. Hold de forskellige grønsager hver for sig. Persillen hakkes groft med en kniv. Kom olien i en stor gryde og brun spækket heri. Tag den op med en hulske og læg dem i en skål. Brun porrer og selleri let i fedtstoffet og hæld det hele over i skålen med spækket. Kom smør i gryden og brun kødet let, kom gulerødder og persille i, hæld indholdet fra skålen i , kom tomaterne i,( der skal være stærk varme under gryden). Kom hvidløg i og hæld vandet ved.. Rør tomatpureen i og derefter merian og basilikum, salt og peber.
Læg låg på, når det hele er kogt op, skru ned for varmen og lad det koge i ca ½ time. Tag låget af, skru op for varmen og kom champignoner og grøn peber i. De skal koge med i ca 6 minutter. Smag til med salt og peber. Serveres med f.eks. kartoffelmos
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved