en opskrift fra www.rogilds.dk
Det saltede lammelår smager bedst, hvis det ikke fryses, skyen kan ikke fryses. Låret kan spises som pålæg med sky eller som en middagsret med kogte grønsager. Det skal skæres i papirtynde skiver, så smager det bedst.
Ingredienser:
1 lammekølle
|
2 l vand
|
400 g salt
|
200 g sukker
|
Sky:
|
400 ml oksebouillon
|
7 bl husblas
|
3 spsk portvin
|
Fremgangsmåde:
Lammekøllen gnides med en blanding af salt og sukker. En lage koges af vand, salt og sukker. Lagen afkøles, og køllen lægges heri 2 -3 dage og stilles koldt.
Den tages op og koges i vand med lidt salt i 1½ time. Den afkøles og opbevares i suppen og sættes i køleskabet. Tag den frem ved festlige lejligheder (f.eks. juledagene) og skær et par skiver til frokost.
Sky: Bouillonen skal være helt fri for fedt. Den får et opkog og tilsættes husblas, der i forvejen har stået i koldt vand i 5 minutter. Portvinen tilsættes, og skyen hældes i forme. Når den er stiv, kan den skæres i strimler eller hakkes. Server med rugbrød og rødbeder.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved