en opskrift fra www.rogilds.dk
Her er svinekam uden spæk, krydret med urter og stegt i ovnen. Du kan bruge mellemkam, men nakkekammen kan også fint bruges.
Ingredienser:
1½ kg svinekam uden spæk
|
salt, peber
|
Kryddersmørret:
|
3 chalotteløg
|
1 fed hvidløg
|
150 g smør
|
3 spsk hakkede krydderurter (persille, purløg, basilikum)
|
½ spsk dijonsennep
|
Fremgangsmåde:
Svinekammen gnides med salt og peber og lægges i et ovnfast fad, samma størrelse som stegen. Fadet sættes ovnen ved 190 grader og steger ca. 40 minutter. Løg og hvidløg rives fint og røres i smørret. Krydderurterne hakkes fint og blandes i smørret, og sennep tilsættes. Efter 40 minutter tages stegen ud af ovnen og smøres med en del af smørret. Den sættes tilbage i ovnen og steger, til den er gennemstegt.
Server stegen med ovnbagte kartofler og ekstra kryddersmør. Husk bagekartoflerne skal i ovnen før stegen, da de skal have en god time
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved