Lammekødsspid

en opskrift fra www.rogilds.dk

Her er en blanding af kød og grønsager på spid. Der kan bruges andre former for kød og grønsager.

Ingredienser:

500 g lammekød (kølle)
150 ml hvidvin
1 stk citronskal
2 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
2 spsk olivenolie
2 squash (250g)
salt, peber
2 spsk olivenolie til pensling

Fremgangsmåde:

Tør kødet grundigt med et stykke køkkenrulle og skær det i store terninger. Pil og hak hvidløgene og bland dem med hvidvinen, citronskal, rosmarin og olivenolie. Hæld denne marinade over kødet og lad det marinere ca. 5 timer under låg. Skyl squashene, tør dem godt og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver, som sættes skiftevis med det marinerede kød på 4 spid. Drys spiddene med salt og peber og læg dem på den varme grill.

Grill dem i ca. 8 minutter for middel varme. Vend dem hyppigt under grilningen og pensl dem med olie, hver gang de vendes. Server med hvidløgsflute og grillstegte tomater samt en god salat.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved