en opskrift fra www.rogilds.dk
Mørbrad er et både fint og fedtfattigt stykke kød, som kan anvendes på mange måder.
Istandgøring af mørbrad: Mørbraden er en lang muskel, holdt sammen af tynde hinder og brede sener. Den gøres i stand ved, at man først skærer bimørbraden fra, hvorefter man ved at trække op i dennes sene kan skære kødet fra. Derefter trækkes den store senes hinde af selve mørbraden med fingrene, og kniven stikkes ind under senen ved mørbradens tykke ende, så senen kan skæres fri. Når man nu tager fat i senen med den ene hånd og trækker opad, samtidigt, at man skraber kødet af senen, kan denne fjernes helt, og mørbraden er klar til brug.
Ingredienser:
2 mørbrade
|
50 g smør
|
salt, peber
|
1 løg
|
2 røde peberfrugter
|
250 ml vand
|
2 spsk kinesisk soya
|
maizena
|
25 g mandelflager
|
Fremgangsmåde:
Mørbradene gøres i stand, skæres i tykke skiver, der bankes let. De brunes i smørret. Løget hakkes groft og steges med sammen med peberfrugt, der er renset og skåret i ringe. Tilsat vand, kinesisk soya og krydderier. Det hele småsteger i ca. 20 minutter, og retten jævnes med maizena, udrørt i vand.
Mandelflager drysses på ved serveringen. Server ris til og evt en god salat.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved