en opskrift fra www.rogilds.dk
Dette lækre kalkunbryst serveres med basilikumssauce og halve kartofler, bagt i ovnen.
Ingredienser:
400 g kalkunbryst
|
100 g hakket kalkunkød
|
125 g champignon
|
200 g broccoli
|
1 æg
|
1 spsk mel
|
1 fed hvidløg
|
salt, peber
|
1 kg kartofler i både
|
1 spsk olivenolie
|
salt, peber
|
1 lille løg
|
½ spsk olivenolie
|
100 ml hvidvin
|
50 ml bouillon
|
100 ml kvark 5+
|
1 tsk maizena
|
frisk brøndkarse
|
Fremgangsmåde:
Kog broccolien og mos den,hak champignoner og bland begge dele i det hakkede kød sammen med æg og mel. Salt , peber og knust hvidløg tilsættes. Fold kalkunbrystet ud og bank det lidt fladt . Læg fyldet på og rul kødet sammen. Snør det og steg det i ovnen ved 200 grader i en time.
Vask kartoflerne godt og skær dem i både. Læg dem i på bradepanden med bagepapir og drys med salt og peber. Dryp ca 1 spsk olie over. Sættes i ovnen sammen med kalkunen i 40 minutter.
Basilikumssauce: Hak løget og lad det klare i olien et par minutter. Hæld hvidvin og bouillon ved og kog det ned i ca 5 minutter. Tilsæt kvarken, rørt op med maizena og hæld det i saucen, så den jævner. Tag den fra varmen og tilsæt krydderurter og blend dem. Smag til med salt og peber.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved