Broccolifyldt Kalkunbryst

en opskrift fra www.rogilds.dk

Dette lækre kalkunbryst serveres med basilikumssauce og halve kartofler, bagt i ovnen.

Ingredienser:

400 g kalkunbryst
100 g hakket kalkunkød
125 g champignon
200 g broccoli
1 æg
1 spsk mel
1 fed hvidløg
salt, peber
1 kg kartofler i både
1 spsk olivenolie
salt, peber
1 lille løg
½ spsk olivenolie
100 ml hvidvin
50 ml bouillon
100 ml kvark 5+
1 tsk maizena
frisk brøndkarse

Fremgangsmåde:

Kog broccolien og mos den,hak champignoner og bland begge dele i det hakkede kød sammen med æg og mel. Salt , peber og knust hvidløg tilsættes. Fold kalkunbrystet ud og bank det lidt fladt . Læg fyldet på og rul kødet sammen. Snør det og steg det i ovnen ved 200 grader i en time.

Vask kartoflerne godt og skær dem i både. Læg dem i på bradepanden med bagepapir og drys med salt og peber. Dryp ca 1 spsk olie over. Sættes i ovnen sammen med kalkunen i 40 minutter.

Basilikumssauce: Hak løget og lad det klare i olien et par minutter. Hæld hvidvin og bouillon ved og kog det ned i ca 5 minutter. Tilsæt kvarken, rørt op med maizena og hæld det i saucen, så den jævner. Tag den fra varmen og tilsæt krydderurter og blend dem. Smag til med salt og peber.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved