en opskrift fra www.rogilds.dk
Lækker og nem vintermad
Ingredienser:
350 g skært oksekød (f.eks. bov)
|
1 groftskåret gulerod
|
1 groftskåret løg
|
1 groftskåret porrer
|
1 laurbærblad
|
1 oksebouillonterning
|
10 hele peberkorn
|
½ tsk timian
|
300 g kartofler
|
salt og peber
|
½ bdt hakket persille
|
Fremgangsmåde:
Kødet koges ca. 5 min sammen med de hele peberkorn, hvorefter kødet tages op og skylles. Kødet koges i nyt hold vand tilsat bouillonterning, timian og laurbærblad, ca. 4 dl væde. Koger ca. 15 minutter under låg ved svag varme. Derefter tilsættes grøntsager og der koges igen videre ved svag varme i 15 min. Nu tilsættes kartoflerne og disse koger med de sidste 15 minutter.
Smages til med salt og peber. Inden servering drysses med finthakket persille.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved