Vandbakkelsesboller

en opskrift fra www.rogilds.dk

Vandbakkelser er en sjov og simpel dej der ender med at give et overraskende og meget lækkert resultat. Her serveres den med et udvalg af creme, syltetøj eller flødeskum.

Ingredienser:

125 g mel
125 g smør
5 æg
250 ml vand (2½dl)

Fyld:
kagecreme, syltetøj eller flødeskum

Pynt:
hvid eller mørk glasur

Fremgangsmåde:

Vand og fedtstof bringes i kog i en gryde. Melet tilsættes på en gang, og du rører, til dejen slipper ske og gryde. Gryden tages fra varmen og afkøles lidt. Æggene tilsættes et ad gangen, og hvert æg skal røres godt ind i dejen, før det næste æg kommes i. Dejen sættes af på 2 plader med bagepapir med en spiseske, (der bliver ca 24 boller i alt). Bages på midterste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter. Ovnlågen må ikke åbnes, før kagerne er færdige.

Når vandbakkelse er kølet af, skæres toppen af, og bunden fyldes med kagecreme og syltetøj, eller flødeskum. Gerne med alle 3 del. Toppen lægges på plads igen og glaseres med hvid eller mørk glasur, der laves af flormelis og æggehvide/vand og evt kakao.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved