en opskrift fra www.rogilds.dk
Denne ret tager noget tid og patentlighed, da man skal lave små "kålpakker" med fars indeni.
Ingredienser:
8 hele små hvidkålsblade eller 4 store
|
350 g hakket flæskekød
|
salt, peber og muskatnød
|
1 æg
|
1 terning svinebouillon
|
1 finthakket gulerod
|
½ + ½ finthakket løg
|
3 persillestilke
|
1 laurbærblad
|
olie til stegning
|
Maizena og sovsekulør
|
400 g Aspargeskartofler
|
Yderligere: bomulds- eller stegesnor
|
Fremgangsmåde:
Farsen røres sammen (fars, salt, peber, muskatnød, ½ løg og æg) og stilles koldt i 20 min. De yderste pæne blade pilles af hvidkålen. Stokken skæres fra og bladene koges ca. 5-6 minutter, tages op og afkøles. Læg bladene ud i 2 firkanter og kom et klat fars i hver. Fold kålen godt omkring og bind til med stegesnor.
Dolmerne brunes af på alle sider sammen med ½ løg og gulerod. Der tilsættes bouillon og det hele koger under låg sammen med persillestilke og laurbærblad. Koger ved svag varme i ca. 30 min. Tag dolmerne op, sigt bouillonen, kog ind og jævn saucen med maizena. Kom evt. lidt sovsekulør i saucen. Serveres med aspargeskartofler, agurksalat eller grøn salat.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved