en opskrift fra www.rogilds.dk
Røget makrel kan spises både kold og varm. Her er den varmet i ovnen, pakket ind i folie. Server dem i den åbne folie med citronbåde ved.
Ingredienser:
2 -3 røgede makreller
|
salt
|
20 g smør med dild
|
1 citron
|
Kartoffelsalat:
|
8 skrællede kartofler
|
250 ml fløde
|
100 ml mælk (1dl)
|
salt, peber
|
reven muskatnød
|
1 spsk smør
|
1 rød peberfrugt
|
1 bdt persille
|
Fremgangsmåde:
Skær de skrællede kartofler i små tern. Giv fløde og mælk et opkog og kom kartoflerne deri. Lad dem koge for svag varme. Pas på de ikke brænder på. Tag hoved og hale af makrellerne. Fjern benene, men lad skindet sidde. Læg små klatter dildsmør inden i fisken, drys med groft salt og pak dem i folie. Lægges i et ovnfast fad og varmes i ovnen ved 250 grader i ca 10 minutter.
Smag kartoflerne til med salt, peber og reven muskatnød. Rør smør og grofthakket peberfrugt i . Drysses med persille. Server makrellen i folien sammen med den varme kartoffelsalat.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved