Leverstroganoff

en opskrift fra www.rogilds.dk

En anderledes og meget lækker måde at tilberede lever på - hvis man altså kan lide lever...

Ingredienser:

½ kg svinelever
8 skiver bacon
1 ds cocktailpølser
250 g champignoner
2 løg
30 g smør
200 ml fløde
1 ds konc. tomatpuré
2 tomater
salt, peber
paprika

Fremgangsmåde:

Baconet skæres i tern. Leveren skæres ud i smalle strimler. Løgene skæres i ringe. Champignonerne halveres. Bacontern ristes let i en tør gryde og tages op. Smørret tilsættes fedtet fra baconet, og når det er gyldent, brunes leverstrimlerne deri. Løg, champignoner og krydderier tilsættes og det hele svitses et øjeblik sammen. Nu kommes tomatpure´ og fløden i. Efter ca 10 minutters kogning over svag varme tilsættes cocktailpølser og tomatbåde.

Smages til med med evt mere paprika, salt og peber, dekoreres med bacontern og serveres med kartoffelmos eller ris og en skål salat.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved