Sukkerkringler

en opskrift fra www.rogilds.dk

Småkager til kaffen hører med til den danske jul, jo flere jo bedre. Især er Sønderjylland berømt for de mange småkager, der bliver serveret på kaffebordet.

Ingredienser:

225 g mel
1/4 tsk bagepulver
200 g smør
50 ml vand (½dl)
1 tsk eddike

Pensling:
1 æg
50 g tesukker

Fremgangsmåde:

Bland bagepulveret i melet og findel fedtstoffet deri. Tilsæt vand og eddike og ælt dejen sammen. Lad dejen hvile 1 time i køleskabet. Rul den ud til en meget tynd plade på¨et melet bord. Skær dejen i 10 - 12 cm lange strimler, ½ cm brede. Form dem til små kringler. Læg dem på bagepapir på bagepladen. Pensl med æg, der er pisket med en gaffel, og strø tesukker på. Bag ved 225 grader i 5 -6.minutter.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved