en opskrift fra www.rogilds.dk
Hamburgerryg spises om vinteren, f.eks. som nytårsmåltid, sammen med grønlangkål og brunede kartofler. Om sommeren serveres den oftest med kogte eller stuvede grønsager som f.eks. blomkål, ærter og grønne bønner.
Ingredienser:
1 kg røget hamburgerryg
|
Kogelage:
|
vand
|
1 gulerod
|
1 løg
|
6 hele peberkorn
|
1 laurbærblad
|
Fremgangsmåde:
Læg hamburgerryggen i en gryde og dæk den med koldt vand (Hvis der er en hinde om ryggen, fjernes den først efter kogningen). Bring den i kog og skum, hvis det bliver nødvendigt. Kom urter og krydderier i gryden og kog den ganske småt med låg på i ca ½ time. Lad den stå i kogevandet i 20 minutter, før den skæres i skiver og serveres, gerne med tilbehør af stærk sennep.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved