en opskrift fra www.rogilds.dk
Mange spiser skinke eller kogt hamburgerryg nytårsaften med grønlangkål, brunede kartofler og evt kogt bacon eller kålpølser. Om sommeren serveres skinken med sommerens dejlige grønsager og fløde-ostekartofler.
Man kan også skære skinken i skiver og fryse den ned som lækkert pålæg i stedet for den skiveskårne pålæg man kan købe i butikkerne. Det er en hel del billigere, og så ved man hvad det er lavet af.
Ingredienser:
2½ kg letsaltet skinke
|
2 mellemstore løg
|
4 hele nellike
|
12 hele peberkorn
|
Glasering:
|
¾ dl dijonsennep
|
¾ dl mørk farin
|
3 spsk honning
|
3 spsk rasp
|
Fremgangsmåde:
Kom skinken i en gryde med vand, der netop dækker, og bring det i kog. Stik de hele nelliker i løgene og kom dem i gryden sammen med peberkornene. Lad det koge i ca. 2 timer. Tag skinken op og lad den afkøle i ca ½ time. Skær sværen af og rids fedtlaget i tern.
Rør sennep, farin, honning og rasp sammen og smør det ud over skinkens overflade. Sæt skinken i ovnen ved 250 grader i ca. 20 minutter, eller til overfladen er gyldent.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved