en opskrift fra www.rogilds.dk
Hakkebøffen er mere eller mindre den danske nationelret, dog som regel med stegte, bløde løg - her er det i en lidt sundere version
Ingredienser:
700 g hakket oksekød
|
olie til stegning
|
salt og peber
|
100 g knoldselleri
|
100 g gulerødder
|
100 g løg
|
1 fed hvidløg
|
500 ml oksebouillon
|
1 spsk hvedemel
|
400 g kartofler
|
Fremgangsmåde:
Form kødet til 4 bøffer. Opvarm olien og steg bøfferne godt brune på begge sider ca. 2-3 minutte. Krydr dem med salt og peber. Tag bøfferne af panden og lav en opbagt sauce med mel og bouillon. Kog saucen godt igennem. Imens blendes urterne i foodprocessor.
Læg bøfferne i et ildfast fad, hæld urter og saucen over og bag bøfferne ved 160°C i ca. 25 min. Server sammen med de nykogte kartofler.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved