Champignonsuppe Med Mandler

en opskrift fra www.rogilds.dk

Denne suppe kan laves færdig i god tid, så den blot skal varmes og drysses med mandler før serveringen.

Ingredienser:

500 g champignoner
1 hakket løg
30 g smør
3 spsk mel
100 ml hvidvin (1dl)
1 -1½ l hønsebouillon
200 ml piskefløde (2dl)
salt, peber

Fyld:
skivede champignonhoveder
100 ml piskefløde (1dl)
1 æggeblomme
maizenamel
60 g ristede mandelflager

Fremgangsmåde:

Del champignonerne i hoved og stokke. Læg hovederne til side til fyld i suppen. Hak stokkene og løget og damp dem 5 minutter i smør. Drys mel på og rør rundt. Tilsæt hvidvinen og spæd med bouillonen. Kog under låg i 20 minutter. Si suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt piskefløde og kog suppen igennem. Smag til med salt og peber.

Kom champignonhoveder, der er kogt 5 minutter i 25g smør og 1 spsk citronsaft , med væde i suppen. Pisk piskefløde og æggeblommer sammen og tilsæt evt. også maizenamel, hvis du synes, suppen skal være tykkere. Rør blandingen i suppen og varm den igennem (må ikke koge).

Hæld suppen i varme tallerkner og drys med ristede mandelflager. Server brød til f.eks. kartoffelbrød.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved