Vanilliekranse

en opskrift fra www.rogilds.dk

Her er en lækker opskrift på vores traditionelle vanilliekranse. Hvis man vil prøve noget lidt andet, kan man lave denne opskrift med malede mandler i stedet for hasselnødder. Dejen er fryseegnet så man kan lave en stor portion og så tage lidt op af gangen og altid servere friskbagte småkager.

Ingredienser:

450 g mel
100 g maizenamel
375 g smør
250 g hasselnødder
160 g sukker
3 spsk vanilliesukker
1 æg

Fremgangsmåde:

Bland mel og maizenamel og smuldr smørret i. Tilsæt de malede nødder, sukker og vanilliesukker og saml dejen med et æg. Dejen formes gennem kødhakkemaskinen og laves til kranse. De bages ved 200 grader i 10 -11 minutter. Man kan trille dejen til blyanttykkelse og derefter lave kranse. Det kan godt lade sig gøre, men tage mere tid. Afkøles, før de pakkes i en lufttæt dåse eller glas.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved