en opskrift fra www.rogilds.dk
Denne ret er en dejlig spise, dels er kødet lækkert, dels smager det godt sammen med grønsager og hasselbackkartofler.
Ingredienser:
1 kg skinkeculotte
|
salt, peber
|
1 tsk rosmarin
|
1 fintsnittet gulerod
|
½ fintsnittet selleri
|
1 skivet løg
|
1 laurbærblad
|
300 ml bouillon (3dl)
|
10 mellemstore kartofler
|
Fremgangsmåde:
Gnid culotten med salt, peber og rosmarin. Læg grønsagerne i et ovnfast fad sammen med laurbærbladet. Læg culotten ovenpå og hæld bouillonen ved. Steg culotten ved 160 grader i ca 1 time. Lad den trække under stanniol i mindst et kvarter. Hæld væsken fra fadet i en gryde. Bring det i kog og jævn det med maizena.
Samtidigt laves hasselbackkartofler i ovnen. Skær 10 skrællede mellemstore kartofler ca 2/3 igennem i tynde skiver. Kom dem i et ovnfast fad og pensl dem med smeltet smør. Drys salt på og steg dem sammen med kødet.
Server culotten sammen med grønsagerne, saucen og hasselbackkartoflerne
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved