en opskrift fra www.rogilds.dk
En skinke på 5kg er nok til 20 personer. Skinken kan laves på mange måder, men her laver vi en rødvinsmarinering, hvori skinken koges. Før serveringen glaseres skinken med farin og dijonsennep. Den kan serveres varm eller kold.
Ingredienser:
5 kg saltet skinke
|
300 ml bouillon
|
300 ml rødvin
|
1 porre
|
1 løg
|
1 rød peberfrugt
|
1 gulerod
|
2 stk bladselleri
|
1 tsk timian
|
½ tsk peber
|
200 ml dijonsennep
|
300 ml farin (3dl)
|
200 ml bouillon (2dl)
|
200 ml piskefløde (2dl)
|
Fremgangsmåde:
Læg skinken i en stor skål eller balje og hæld halv rødvin, halv bouillon over , så den er dækket. Kog og afkøl grønsagerne og læg dem i marinaden. Lad skinken marinade i 24 timer på et køligt sted.
Nu koges skinken ved svag varme i ca 3 timer og lad den derefter trække i marinaden. Dette gøres om formiddagen.
Før middagen om aftenen fjernes spækket. Rids fedtlaget og stik nogle nellike ned i den. Smør den med en blanding af dijonsennep og farin. Stik skinken i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Lav evt saucen af marinaden, som skummes for fedt. Spæd med vand eller bouillon ellers er den alt for koncentreret. Tilsæt piskefløde og jævn med maizena. Serveres med brunede kartofler og spinatrand.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved