Nakkefilet Med Champignon

en opskrift fra www.rogilds.dk

Denne gode kødret kan laves i to omgange. Kødet steges og anrettes i en smurt, ovnfast fad med champignonstuvningen over. En lille time før der skal spises, sættes fadet i ovnen og serveres derfra direkte på bordet.

Ingredienser:

2 kg nakkekam uden svær
salt, peber
1 spsk Herbes de Provence
50 g smør
250 ml bouillon eller vand
100 ml fløde

Champignonstuvning
500 g chamoignoner
50 g smør
4 spsk mel
400 ml fløde
salt, peber
rasp
smørklatter

Fremgangsmåde:

Krydr kødet med salt, peber og herbes de Provence og brun det på alle sider i gyldent smør i en gryde. Hæld bouillon ved og lad kødet stege i ca. 50 minutter. Vend kødet, når halvdelen af tiden er gået. Lad kødet afkøle. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Smelt smørret og lad champignonerne snurre heri uden at tage farve. Rør melet i og spæd med fløden. Lad stuvningen koge igennem, den skal være ret tyk. Krydr med salt og peber. Skær kødet i skiver. Læg en skefuld stuvning på hver skive og stil skiverne tæt sammen i fadet. Fordel resten af champignonstuvningen over kødet. Drys et tyndt lag rasp over sammen med enkelte smørklatter.

Sæt fadet i ovnen 20 –30 minutter ved 200 grader. Bring stegeskyen i kog, tilsæt fløde og jævn saucen let. Server med persilledryssede kartofler, saucen og kogte grønne bønner.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved