en opskrift fra www.rogilds.dk
Her serveres urtefrikassé til karbonaderne i stedet for stuvede gulerødder og ærter.
Ingredienser:
500 g hakket kalv og flæsk
|
rasp, salt og peber
|
2 forårsløg i små stykker
|
1 gulerod i tern
|
50 g ærter
|
100 g hvide asparges i tern
|
30 g hvedemel
|
50 g smør
|
½ liter vand
|
Fremgangsmåde:
Karbonaderne formes, krydres med salt og peber og vendes i rasp. De steges ved svag varme ca. 8-10 min. på hver side.
Vandet bringes i kog med lidt salt, deri koges gulerødderne sammen med asparges ca. 6 min., så kommes resten af grøntsagerne i ca. 2 min. Grøntsagerne tages op med en hulske, og grønsagsvandet gemmes til saucen. Af smør og mel laves nu en opbagning i en gryde, og grønsagsvandet røres i lidt ad gangen. Når saucen er jævn, kommes grøntsagerne i og opvarmes. Servér retten med kartofler eller ris.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved