Karbonader Med Urtefrikassé

en opskrift fra www.rogilds.dk

Her serveres urtefrikassé til karbonaderne i stedet for stuvede gulerødder og ærter.

Ingredienser:

500 g hakket kalv og flæsk
rasp, salt og peber
2 forårsløg i små stykker
1 gulerod i tern
50 g ærter
100 g hvide asparges i tern
30 g hvedemel
50 g smør
½ liter vand

Fremgangsmåde:

Karbonaderne formes, krydres med salt og peber og vendes i rasp. De steges ved svag varme ca. 8-10 min. på hver side.

Vandet bringes i kog med lidt salt, deri koges gulerødderne sammen med asparges ca. 6 min., så kommes resten af grøntsagerne i ca. 2 min. Grøntsagerne tages op med en hulske, og grønsagsvandet gemmes til saucen. Af smør og mel laves nu en opbagning i en gryde, og grønsagsvandet røres i lidt ad gangen. Når saucen er jævn, kommes grøntsagerne i og opvarmes. Servér retten med kartofler eller ris.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved