Spandauer

en opskrift fra www.rogilds.dk

Af denne portion får du 16-18 lækre stykker wienerbrød. De er fryseegnede og du kan nemt fremtrylle lækkert hjemmebag til uventede gæster.

Ingredienser:

25 g gær
150 ml vand (1½dl)
1 æg
salt
2 spsk sukker
300 g mel
250 g smør
syltetøj eller creme
flormelis og vand til glasur

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt æg, salt, sukker og melet lidt ad gangen, til dejen føles let og smidig. Lad den hvile i 15 minutter og rul den derefter ud i en stor firkant. Rul smørret ud mellem to stykker bagepapir til 1 cm tykkelse. Læg smørret på skrå midt på dejen. Fold dejhjørnerne ind over smørret. Lad dejen hvile i 15 minutter. Rul dejen ud igen og læg den sammen igen. Gentag dette 4-5 gange, gerne flere gange. Rul dejen ud til en stor firkant og skær den i firkanter på 12x12 cm. På hver firkant lægges en klat syltetøj eller kagecreme midtpå og hjørnene foldes ine mod midten igen. Lad spandauerne efterhæve i 15 minutter.

Pensl med æg og bag dem 12 –15 minutter ved 225 grader. Pynt med glasur, lavet af flormelis og vand.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved