Sennepskoteletter & Tahinisala

en opskrift fra www.rogilds.dk

Koteletter sammen med pastasalat - en herreret. Tahini er sesampasta, der kan købes færdiglavet.

Ingredienser:

4 koteletter 1½ cm tykke
1 spsk fint sennepspulver
1 spsk olie
1 spsk citronsaft
1 spsk frisk esdragon
salt, peber

Tahinsalat
200 g pasta
300 g bladselleri
2 peberfrugter
200 ml yoghurt (2dl)
1½ spsk tahin
1 fed hvidløg
1 spsk vand
100 ml forårsløg (1dl)
salt, peber

Fremgangsmåde:

Snit fedtkanten 3-4 steder ned til kødet. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Rør sennepspulver, olie, citronsaft, hakket esdragon og peber sammen og smør den på kødet. Lad kødet trække lidt og rist dem på grill eller grillpande i 4-5 min. på hver side. Drys med salt. Kog pastaen efter anvisning på posen. Hæld den i en sigte og skyl den med koldt vand. Rens bladselleri og skær den i tynde skiver. Flæk peberfrugternen, fjern kerner og skær dem i strimler. Bland pasta og grønsager i en skål. Rør yoghurt, tahin, presset hvidløg og vand sammen. Smag til med salt og peber. Kom halvdelen af de snittede forårsløg i sausen og hæld den over salaten lige inden serveringen. Pynt med resten af forårsløgene.

Server med f.eks. grove gulerodsboller til.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved