en opskrift fra www.rogilds.dk
Denne stuvede hvidkål stammer fra sønderjylland og serveres til hamburgryg, medister og frikadeller
Ingredienser:
2½ kg hvidkålshovede
|
30 g smør
|
½ tsk hvid peber
|
250 ml fløde
|
2 tsk salt og peber
|
½ tsk revet muskatnød
|
Fremgangsmåde:
Kålen deles i 4 dele, stokken skæres af og kålen koges i letsaltet vand i 15 – 20 minutter, hvorefter den køles af, og vandet trykkes let af. (Man kan også putte kålen ned i et pudevår og komme det i vaskemaskinen og sentrifugere det. Kålen køres igennem kødhakkeren 1 gang. Knuges atter fri for vand. Den hakkede kål kommes i en gryde og varmes igennem med fløde. Når fløden koger, tilsættes en smørbolle (2 spsk blødt smør røres med 3 spsk mel), der gør kålen til en tyk stuvning, Skal koge igennem i 2 minuttter.
Smages til med salt, peber og reven muskatnød.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved