Frokostmousse

en opskrift fra www.rogilds.dk

Denne mousse serveres med nyristede franskbrødstrekanter og pyntes med friske krydderurter og strimlet organisk citronskal.

Ingredienser:

1 salatagurk
1 bdt radiser
1 citron
1 lille løg
4 bl husblas
125 g flødeost
250 ml piskefløde (2½dl)
3 skiver kogt skinke
salt, peber
karse, dild og andre krydderurter

Fremgangsmåde:

Skyl agurk, radiser og citron og pil løget. Læg husblas i koldt vand. Riv agurk, radiser og løg groft og skræl citronen og skær skallen i strimler. Smelt den udblødte husblas i opvarmet citronsaft og rør flødeost og et par skefulde piskefløde i. Rør dette i de revne grønsager. Pisk resten af fløden, vend den i blandingen og smag til med salt og peber. Skær skinken i små tern og vend det i moussen, der fyldes i en smurt skål og hviler koldt et par timer.

Vendes ud på en tallerken og pyntes med friske krydderurter og citronstrimler.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved