en opskrift fra www.rogilds.dk
Her er det saucen, der gør forskellen fra den almindelige hakkebøf. Det bliver en god kraftig sauce, som klæder bøffen godt.
Ingredienser:
500 g hakket oksekød
|
salt, peber
|
2 spsk olie
|
1 spsk smør
|
Sauce:
|
2 grofthakkede løg
|
2 knuste hvidløg
|
3 spsk olivenolie
|
1 ds hakkede tomater
|
1 tsk timian
|
1 tsk rosmarin
|
100 ml rødvin eller bouillon
|
salt, peber
|
2 spsk hakkede kapers
|
grønne og sorte oliven
|
Fremgangsmåde:
Lav bøffer og krydr dem og steg dem. Hold dem varme, mens du laver saucen. Lad løgene svitse i olie, til de er klare. Kom hvidløg i sammen med tomaterne. Krydr med salt, peber, timian og rosmarin. Hæld vinen ved og lad saucen snurre uden låg i 15 minutter. Rør kapers og oliven i.
Anret bøfferne på et fad og hæld den varme sauce over. Kom evnt. lidt hakket kapers over hver bøf. Server med ris eller pasta og find en god salat til.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved