en opskrift fra www.rogilds.dk
Her kan du bruge kartofler fra dagen før, eller sørg for, at der bliver kogt rigeligt med kartofler dagen før. Denne ret serveres med Kartoffelbrød og Tomatsalat. Denne ret kan serveres som alternativ nytårsmad.
Ingredienser:
300 g frossen spinat
|
25 g smør
|
300 g kogte kartofler
|
250 g champignon
|
3 æg
|
150 ml piskefløde (1½dl)
|
salt, peber
|
reven muskat
|
75 g reven ost
|
Fremgangsmåde:
Spinaten tøs og vandet knuges fra. Derefter vendes spinaten i en gryde med olie og varmes igennem. Bred den ud i et smurt ovnfast fad, evt et tærtefad. Kartoflerne skæres i skiver og lægges hele vejen rundt i kanten af fadet. Champignonerne skæres i kvarter og svitses på en pande og lægges derefter i midten af fadet.
Pisk æg og fløde og krydderier sammen og hæld æggemassen over fyldet i fadet . Sæt fadet i ovnen ved 225 grader (440F ) i ca 20 minutter, til æggemassen er gylden og stivnet.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved