Pariserbøf

en opskrift fra www.rogilds.dk

Denne ret er meget fyldig. Man behøver næsten ikke andet til frokost. Hvis du ikke kan få salmonellafrie æg, er det nødvendigt at stege eller koge ægget.

Ingredienser:

100 g magert, hakket oksekød (tartarkød)
smør til stegning
salt og peber
1 spsk hakket, syltet rødbede
½ hakket, rå løg
lidt kapers
høvlet peberrod
1 rå (eller stegt) æggeblomme
1 rå løgring
1 skive franskbrød

Fremgangsmåde:

Form kødet som en bøf af samme størrelse som brødet og tryk det ned herpå. Krydr med salt og peber. Brun smørret på en pande og steg bøffens kødside , til den er brun. Vend og steg med brødet nedad et par minutter.

Server med kødet opad. Læg en løgring midt på bøffen og hæld æggeblommen derned (steg evt. ægget til spejlæg). Læg rødbede, løg, kapers, peberrod i små bunker omkring løgringen. Serveres straks med en kold øl. Du kan selv lave rødbeder.

Copyright 2009-2019, Rogilds. All rights reserved