en opskrift fra www.rogilds.dk
Der er ikke noget, der er så dejligt som en flæskesteg.
Ingredienser:
2-2½ kg svinekam med svær
|
6-8 laurbærblade
|
1-1½ spsk groft salt
|
lidt peber
|
6-8 hele nelliker eller lidt allehånde
|
Fremgangsmåde:
Tidsforbrug, fra start til serveringstidspunkt: 20+30+30 min i ovnen, hviletid 15+20 min, samt forberedende ridsning, saltning, ind- og udtagning samt udskæring ca. 35 min.
Udskæring / sværkogning:
Sæt en kedel vand over til kogning, tænd ovnen på 230°C. Rids stegen helt ned til kødet med ½ cm brede svær. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande, og hæld det kogende vand ved. Ind i ovnen i 20 min.
Stegning:
Vandet hældes fra i en skål til sovsen. Sværen indgnides med salt, ned mellem sværene. Kødsiden indgnides med salt, peber og evt. allehånde. Stegen sættes tilbage i bradepanden med sværsiden opad, laurbærbladene og evt. nelliker sættes ned mellem sværene. Ind i ovnen i 30 min stadig ved 230°C.
Hviletid:
Stegen tages ud, og stilles utildækket på bordet i 15 min. Ovnen sættes ned til 160°C.
Stegning:
Ind i ovnen i 30 min. Herefter skal centertemperaturen vise 60°C. Hvis lavere - ind i ovnen igen. Brug herefter fem minutter på sværen, enten ved igen at sætte temperaturen op til 230°C eller evnt. at bruge grillen.
Hviletid:
Ud af ovnen, fedtet hældes fra, folie rundt om stegen i bradepanden, ej om sværen. Hviletid 20 minutter.
Udskæring:
Skær sværen fra, er den ikke helt færdig er det nu den skal under grillen igen. Skær stegen i passende skiver. Sever med kogte og brunede kartofler samt rødkål og brun sovs
Du kan også selv lave din rødkål.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved