en opskrift fra www.rogilds.dk
Denne ret er for mig, der er opvokset på landet, tegn på, at nu er sommeren der: nye ærter, nye gulerødder, nye asparges og nye kartofler. Men den kan selvfølgelig laves hele året, fordi vi nu har alle tingene i frostboksen.
Ingredienser:
2 kg kalvebryst eller bov
|
vand
|
salt
|
suppevisk af persille, selleriblade, porretop
|
1 bdt gulerødder
|
1 bdt grønne asparges
|
125 g ærter
|
Sauce:
|
4 spsk smør
|
4 spsk mel
|
½ l siet suppe
|
salt, peber
|
1 bdt persille
|
Fremgangsmåde:
Kog kødet i vandet tilsat salt og suppevisk, til det er mørt, ca 1 time. Kom hele gulerødder i de sidste 10 minutter af kogetiden og asparges de sidste 5 minutter. Ærterne skal kun varmes igennem til sidst. Tag kødet og grønsager op af suppen og skær kødet i pæne skiver, gulerødder og asparges i passende stykker og læg det på et fladt fad. Si suppen og rør en melbolle sammen (mel og blødgjort smør røres sammen). Put melbollen i suppen sammen med ærterne og kog igennem i 2 minutter.
Hæld saucen over kødet og grønsagerne og drys med persille. Server med nye kartofler eller brasede kartofler.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved