Lammekølle På Grønsager

en opskrift fra www.rogilds.dk

Lammekølle stegt på grønsagerr er en meget velsmagende ret, som også er nem at tilberede. Hele retten sættes i ovnen i 1½ time i et ovnfast fad og passer så sig selv.

Ingredienser:

1200 g kartofler
3 løg
5 tomater i skiver
1 spsk esdragon, tørret
1 spsk timian, tørret
½ spsk rosmarin, tørret
1800 g lammekølle
1 bdt persille
5 fed hvidløg
50 g smør
100 ml hvidvin
salt, peber
200 ml bouillon

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Tør dem i et viskestykke. Læg løg, tomater og kartofler i bunden af et ovnfast fad. Drys med krydderier og halvdelen af de tørrede krydderurter og hæld vin og bouillon ved. Stik små ridser i lammekøllen med en spids kniv og læg den oven på grønsagerne. Skræl hvidløgene og del dem i mindre stykker. Rens persillen og pluk den i små kviste. Tryk hvidløg og persille ned i hullerne i lammekøllen. Gem noget af persillen til at drysse på den færdige ret. Smør køllen med halvdelen af smørret og drys med resten af krydderierne og krydderurterne. Fordel resten af smørret over kartoflerne, læg køllen ovenpå og stil fadet i en forvarmet oven på 170 grader i ca 2 timer, til køllen er gennemstegt. Spæd evt med mere bouillon undervejs.

Lad den færdige kølle hvile i ca 15 minutter, inden den skæres for. Serveres skåret i tynde skiver med grønsager og hakket persille.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved