en opskrift fra www.rogilds.dk
Her er en hverdagsret, der også kan serveres som det daglige festmåltid. Stegte flæsketerninger med hjemmelavet kartoffelmos. Et stykke rugbrød smager pragtfuldt til.
Ingredienser:
1 kg melede kartofler
|
2 dl sødmælk
|
75 g smør
|
salt og peber
|
½ kg stribet flæsk eller bacon
|
4 løg
|
persille til pynt
|
salt
|
Fremgangsmåde:
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver. Kog kartoflerne uden salt., til de er godt møre. Hæld vandet fra. Damp kartoflerne tørre ved jævn varme. Ryst gryden nogle gange. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, køkkengaffel eller el-pisker. Bring mælk og smør i kog. Tilsæt det lidt efter lidt under konstant piskning. Smag til med salt og peber. Servér med masser af friskskåret persille
Brændende kærlighed:
Skær flæsket i tern. Skær løgene i tynde skiver. Rist flæsket ved ikke for kraftig varme, til det er gyldent, sprødt og fedtet afsmeltet. Hæld det afsmeltede fedt af et par gange under stegning. Læg flæsket på fedtsugende papir og hold det varmt. Brun løgene i lidt af fedtstoffet, til de er gyldne og klare. Drys lidt salt på løgene.
Server kartoffelmosen sammen med flæsket. Drys med hakket persille.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved