Mørbradgryde

en opskrift fra www.rogilds.dk

Sammen med grønsager bliver denne gryde et lækkert gæstemåltid. Det kan laves dagen i forvejen og skal så kun lige varmes. Pas på at kødet ikke får for meget. Mørbrad bliver let kedeligt, hvis det får for meget.

Ingredienser:

2 svinemørbrad
2 spsk smør
250 g løg
2 porrer
1 rød peberfrugt i tern
1 grøn peberfrugt i tern
2 laurbærblade
200 ml bouillon (2dl)
200 ml fløde (2dl)
500 g champignons
2 spsk smør
salt, peber, timian

Fremgangsmåde:

Puds mørbradene, skær dem i 1½ cm tykke skiver og brun dem på panden. Tag kødet op og brun løgene sammen med porrerne. Hæld det hele i en ovnfast gryde og tilsæt rødvin og bouillon. Peberfrugter, laurbærblade, salt og peber tilsættes, og fløden hældes ved. Læg låg på og sæt det i ovnen ved 170°C i 15 minutter.

Kom champignons på en tør pande og rist dem indtil vandet er fordampet, Tilsæt olie og rist dem møre. Når mørbradgryden har været i ovnen i 15 minutter tilsættes champignons, og det hele smages til. Eventuelt kan lidt Maizena bruges til at tykne saucen. Serveres med ris og hovedsalat.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved