en opskrift fra www.rogilds.dk
Sammen med grønsager bliver denne gryde et lækkert gæstemåltid. Det kan laves dagen i forvejen og skal så kun lige varmes. Pas på at kødet ikke får for meget. Mørbrad bliver let kedeligt, hvis det får for meget.
Ingredienser:
2 svinemørbrad
|
2 spsk smør
|
250 g løg
|
2 porrer
|
1 rød peberfrugt i tern
|
1 grøn peberfrugt i tern
|
2 laurbærblade
|
200 ml bouillon (2dl)
|
200 ml fløde (2dl)
|
500 g champignons
|
2 spsk smør
|
salt, peber, timian
|
Fremgangsmåde:
Puds mørbradene, skær dem i 1½ cm tykke skiver og brun dem på panden. Tag kødet op og brun løgene sammen med porrerne. Hæld det hele i en ovnfast gryde og tilsæt rødvin og bouillon. Peberfrugter, laurbærblade, salt og peber tilsættes, og fløden hældes ved. Læg låg på og sæt det i ovnen ved 170°C i 15 minutter.
Kom champignons på en tør pande og rist dem indtil vandet er fordampet, Tilsæt olie og rist dem møre. Når mørbradgryden har været i ovnen i 15 minutter tilsættes champignons, og det hele smages til. Eventuelt kan lidt Maizena bruges til at tykne saucen. Serveres med ris og hovedsalat.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved