en opskrift fra www.rogilds.dk
De fleste tærtebunde indeholder meget fedt. Der er ofte 100 g smør i eller mere, fordi fedtet gør bunden mere sprød. Her er så en tærtebund med et meget lille fedtindhold. Også æggemassen over grønsagerne er mindre fed. God fornøjelse.
Ingredienser:
100 g mel
|
25 g smør
|
70 g kvark 5%
|
15 g gær
|
2 spsk vand
|
salt
|
Fyld:
|
½ kg grønsager: porrer, broccoli, persillerod o.a.
|
salt, peber
|
oregano
|
olie
|
Æggefyld:
|
5 æg
|
50 ml vand (½dl)
|
50 ml yoghurt (½dl)
|
salt
|
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vand, rør smør og kvark sammen og ælt resten af ingredienserne sammen med dette. Rul dejen ud, så den er lidt større end tærteformen. Smør tærteformen, læg dejen i og bag den ved 200 grader ( 390F) i 10 minutter. Svits grønsagerne og smag til med krydderier, hæld dem over tærtebunden. Bland æggemassen og hæld den over. Bages færdig ved 200 grader ( 390F) i ½ time.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved